Diuen, diuen

_21_373fc002

Diu l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros que se sent estimat pels tarragonins, a més de criticat. Vull suposar que l’amor que atorga el Chartreuse o el búnker en què han convertit la Plaça de la Font ha de ser ben càlid i sensible amb la seva indiferència la sordera que augmenta al ritme dels seus sprints al Seguici.

Diu Begonya Floria que està preocupada per la tensió que es viu al carrer en l’actualitat. Potser, si deixés si es fes l’ofesa per una vegada, pogués constatar el quilombo que han muntat per impedir votar als seus ciutadans diumenge que ve. Que no ens enganyi; hem tingut unes Festes de Santa Tecla cíviques i normals, potser fins i tot una mica més netes que altres vegades -encara que amb la morterada que paguem cada any, el mínim és que estigui presentable cada matí tots els dies de l’any-. El que passa és el de sempre: que a la mínima que ens estrenyen una mica el cinto ens queixem i titllem de rares coses que no ho son. Quan s’ocupa un lloc públic s’han d’oblidar aquestes paraules i aguantar: cal donar la cara i no solament en les bones, sinó aguantar la crítica i la queixa democràtica i irreverent. Per algo, votem.

També diuen alguns il·lustrats de la ciutat, experts en bíblies i història que tot plegat és apologia d’un sentiment excloent i una falta de respecte. No hi ha més cec que aquell que es nega a veure. Resumir l’actuació d’una comparsa de regidors sobre els seus actes en contra del dret a decidir és demagògia; a aquesta situació s’ha arribat per la nul·la capacitat de tirar endavant una ciutat que podria ser referent de tot i s’està quedant en l’ombra del no-res.

I per cert; poc s’ha dit i parlat sobre veure menors d’edat atesos per serveis sanitaris per culpa del consum de begudes alcohòliques. La normalització del consum d’alcohol a les festes és intolerable i fruit d’una alcaldia disposada a promocionar sense fre el seu consum, banalitzant excessos i conseqüències. S’està convertint en una tradició -més- de les festes i potser cal actuar una vegada de forma contundent. Hi han mecanismes.

L’any que ve hauré de rescatar aquesta entrada? Tant de bo que no, però sóc pessimista…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s